Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ισραήλ προς Ελλάδα: "Βρίσκεστε εντός του βεληνεκούς των ιρανικών πυραύλων"!


Έτοιμο για "θερμή" σύγκρουση με το Ιράν δηλώνει πλέον το Ισραήλ, μετά την επιτυχημένη άκρως απόρρητη δοκιμή του αντιβαλλιστικού συστήματος νέας γενιάς Arrow-3 από την οποία διέρρευσαν ορισμένες φωτογραφίες και βίντεο, με τον ΄πρωθυπουργό του Μ.Νετανιάχουν να δηλώνει ότι "Πρέπει να κτυπήσουμε τώρα, γιατί αύριο θα είναι αργά", αλλά το ιδιαίτερο για την Ελλάδα κρύβεται αλλού: Οι Ισραηλινοί διαβεβαίωσαν την Ελλάδα στην πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Άμυνας του Ισράηλ Ε.Μπάρακ στην Αθήνα, ότι το νέο σύστημα θα παρέχει προστασία καi στην Ελλάδα, η οποία βρίσκεται εντός του βεληνεκούς της ιρανικών MRBM!


Ta ιραννικά βαλλιστικά βλήματα μεσαίου βεληνεκούς μπορούν να πλήξουν περιοχές σε ακτίνα περίπου 3.000 χιλιομέτρων από την βάση εκτόξευσης και να κτυπήσουν μέσα σε λίγα λεπτά εριοχές της Ευρώπης, όπως π.χ. την αμερικανική βάση της Σούδας.

Οι Ισραηλινοί θεωρούν οτι πρόκειται για όπλα με περισσότερο ψυχολογική σημασία, παρά επιχειρησιακή, αφού η ακρίβεια κυκλικού σφάλματος (CEP) είναι πολύ μικρή, στο απώτατο όριο της ακτίνας ίσως και 700 μέτρα από τον στόχο.

Εν πάση περιπτώσει δήλωσαν ότι "Το Arrow 3 θα προστατέψει και την Ελλάδα, όπως και την Ευρώπη, από την στιγμή που πλέον μπορόύμε να προχωρήσουμε σε εξωατμοσφαιρική αναχαίτιση αντίθετα μετα τακτικά αντιπυραυλικά συστήματα που περιμένουν το βλήμα να το αναχαιτίσουν στην καθοδική του φάση επάνω από την περιοχή του στόχου".

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Ευρώπη δεν θα βιώσει έναν βαλλιστικό εφιάλτη, πολύ εντονότερο από αυτόν που βίωσε το 1991 στον πόλεμο του Κόλπου.

Ο νέος πύραυλος αποτελεί την τεχνολογική εξέλιξη του γνωστού πυραύλου του συστήματος Arrow-2 και επιτρέπει στο Ισραήλ να αναχαιτίζει τους ιρανικούς πυραύλους έξω από την ατμόσφαιρα της γής. Χάρις σε αυτό το νέο σύστημα το Ισραήλ θα μπορεί να αντιμετωπίζει τους ιρανικούς πυραύλους προτού αυτοί εισέλθουν σε καθοδική τροχιά.

Υπολογίζει το ακριβώς σημείο του στόχου του βλήματος βάσει του ανώτατου σημείου που φτάνει σε τροχιά το βλήμα, δηλαδή περίπου ένα λεπτό μετά την εκτόξευσή του και αμέσως μετά ξεκινά ο αγώνας για την αναχαίτισή του. Όλα πρέπει να έχουν τελειώσει σε 90'' από την ώρα που θα εκτοξευθεί το βλήμα. Σε δεύτερο επίπεδο υπάρχουν τα Patriot PAC-3 (τα διαθέτει η ελληνική αεράμυνα).

Το σύστημα Arrow-3 διαθέτει σύμφωνα με τους Ισραηλινούς παρεμφερείς αν όχι ανώτερες δυνατότητες με το αμερικανικό Aegis το οποίο αποτελεί έναν από τους πυλώνες του αμερικανικού αντιβαλλιστικού ολοκληρωμένου συστήματος. Ο νέος πύραυλος εξουδετερώνει τον βαλλιστικό πύραυλο με απευθείας πλήγμα σε ύψος μέχρι και 100 χλμ.

Ο πύραυλος είναι δύο σταδίων και διαθέτει πυραυλοκινητήρα με σύστημα κατευθυνόμενης ώσης. Το νέο βλήμα είναι μικρότερο σε μέγεθος από τον Arrow-2 ταχύτερος, έχει το μισό βάρος του Arrow-2 περίπου 650 κιλά και η επιχειρησιακή του ζωή φτάνει τα 30 χρόνια. Χάρις στην δυνατότητα του να αναχαιτίζει στόχους σε ύψος 100 χλμ και τον εξελιγμένο αισθητήρα του το νέο βλήμα μπορεί να καταρρίπτει και δορυφόρους που βρίσκονται σε χαμηλή τριχιά.

Το ραντάρ του συστήματος είναι το "Green Pine" (AESA), ενώ το σύστημα ελέγχεται από το σταθμό διοίκησης "Golden Citron" ο οποίος μπορεί να διαχειρίζεται ταυτοχρόνως μέχρι και 14 στόχους. Η κάθε πυροβολαρχία διαθέτει τέσσερις εκτοξευτές των έξι πυραύλων έκαστος.

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...