Με μια επισκόπηση των προσεγγίσεων του ΛΑΟΣ στο πρόβλημα της κρίσης, απάντησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης στις επιθέσεις που δέχθηκε το κόμμα του για «παλινωδίες» και «κωλοτούμπες».
Ο κ. Καρατζαφέρης εκτίμησε στο πλαίσιο αυτό, πως «το PSI εξυπηρετεί τους δανειστές μας» και πως «πάμε για κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ, δηλαδή με μια διαδικασία εκλογική, η ΝΔ θα δώσει απαλλακτικό βούλευμα στο ΠΑΣΟΚ για το πού οδηγούνται τα πράγματα».
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ξεκίνησε την παρέμβασή του υπενθυμίζοντας την λαϊκή του καταγωγή («στο δημοτικό πούλαγα γάλα και αγόραζα σανό, δεν υπήρξα κολλεγιόπαιδο, ούτε τρόφιμος των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της Βοστώνης», ανέφερε χαρακτηριστικά) κάτι που του δίνει τη δυνατότητα, «να ακούει την κραυγή των πολιτών».
Η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου από το Καστελόριζο για τον κίνδυνο χρεοκοπίας, αιφνιδίασε τους πάντες- και εφόσον και η Τράπεζα της Ελλάδος συμφώνησε πως επρόκειτο για την καλύτερη δυνατή λύση, «απευθυνθήκαμε σε μιαν Ευρώπη απροετοίμαστη για την αντιμετώπιση της κρίσης και στο ΔΝΤ που δεν μπορούσε να κάνει υποτίμηση στο νόμισμα κατά την πάγια συνταγή του».
«Ήμασταν πειραματόζωα. Δεν υπήρχε προηγούμενο στον πλανήτη. Στου κασίδη το κεφάλι. Μας δώσαν μια συνταγή. Εμείς ήμασταν κατ' εξοχήν πατριωτικό κόμμα και έπρεπε να λειτουργήσουμε υπεύθυνα, πατριωτικά. Ψηφίσαμε μονάχα το άρθρο 1 του Μνημονίου και όχι τα υπόλοιπα», υπενθύμισε ο Γ. Καρατζαφέρης.
«Από κει και πέρα, είχαμε μια συνεπή πολιτική ευθύνης. Διαπιστώσαμε ότι τον χειρισμό του Μνημονίου δεν μπορούσε να τον κάνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και προβάλλαμε από τότε το αίτημα για μιαν εθνική κυβέρνηση, έχοντας απέναντί μας ένα στείρο "όχι" του κ. Σαμαρά. Από τότε το στείρο "όχι σε όλα", ήρθε στο "ναι σε όλα", ανεξαρτήτως τι περιείχε το Μνημόνιο, αφήνοντας τον κόσμο σε μια διαδρομή για την Αριστερά».
Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός πρωτοστατεί στην συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. Από την πρώτη στιγμή, τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης, ο ΛΑΟΣ αντιτάχθηκε στη μείωση των μισθών και των συντάξεων και στη μείωση της εθνικής κυριαρχίας, ενώ αξίωσε να δοθεί λύση στο πρόβλημα των λαθρομεταναστών, που «έχουν φτάσει τα 2 εκατ. και στέλνουν 12 δισ. στις χώρες τους».
Όντας στην κυβέρνηση, «κάθε φορά που πήγαινα εκεί, έδινα εγγράφως τις θέσεις μου. Τους έλεγα πως κάποια πράγματα δεν τα συζητούν σωστά, από τον τύπο της κυβέρνησης που έπρεπε να είναι τύπου Μόντι, μέχρι μια σειρά άλλα θέματα. Ετοιμάστηκε ένα κείμενο στα αγγλικά. Τους είπα πως δεν μπορεί να είναι η αγγλική η επίσημη γλώσσα του κράτος.
Υπάρχουν όμως και υπηρεσίες του Δημοσίου που η συζήτηση και τα πρακτικά είναι στα αγγλικά, όπως το Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας. Η υπηρεσία του ΥΠΕΞ δεν ήξερε να το μεταφράσει και μου δώσαν το Μνημόνιο στις 5 παρά 20 για να πω εγώ στις 5 το ναι ή το όχι. Αφήστε δε, που έγινε και μία παράλειψη- η δέσμευση ότι όσοι πολιτεύονται θα είναι αυτοί του Μνημονίου».
«Έπρεπε εγώ να πω το ναι μέσα σε μια ώρα. Αυτά ήταν αδύνατα. Και έγιναν διάφορα που θα αποκαλύψει ο χρόνος»,σημείωσε ο κ. Καρατζαφέρης.
Επί της ουσίας του PSI, ο κ. Καρατζαφέρης εκτίμησε πως «εξυπηρετούνται οι δανειστές μας, που είχαν κουρελόχαρτα και τώρα παίρνουν ομόλογα "3 Α", λόγω της εγγυήσεως του Ταμείου. Είπα πως εφόσον θα πάρουμε μετοχές απ' τις Τράπεζες, να τις δώσουμε στα ταμεία. Όχι, μου λένε. Είχαν αρνηθεί να γνωμοδοτήσει το Ελεγκτικό Συνέδριο για τη δανειακή σύμβαση των 130 δισ., να έχουμε τη σύμφωνη γνώμη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ότι το Μνημόνιο δεν σκοντάφτει στο Σύνταγμα, να έχουμε τη ρητή διαβεβαίωση απ' την Τράπεζα της Ελλάδος πως το σχήμα αυτό το οικονομικό μας βγάζει πέρα. Ε, κατόπιν όλων αυτών των όχι, δεν μπορούσα να πω ναι», εξήγησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
Post a Comment